skip to Main Content

Wist je dat?

Muggen kunnen bijna in elke omgeving leven, behalve wanneer het weer extreem koud is. Muggen hebben een voorkeur voor bossen, moerassen, hoog gras, onkruid en natte grond. Dit komt omdat ze in ieder geval een deel van het jaar water nodig hebben om zich te ontwikkelen. Vandaar dat er in bosrijke gebieden en bij meren meer muggen aanwezig kunnen zijn.

Alleen vrouwelijke muggen bijten. Zij hebben behoefte aan bloed om zich voort te planten. Ze zijn het meest actief vanaf de schemering tot zonsopgang vooral wanneer het weer warm of vochtig is.

Muggen detecteren mensen via lichaamsgeur, lichaamswarmte en organische stoffen dwz kooldioxide die we uitademen. Deze factoren verschillen tussen individuen waardoor sommige mensen vatbaarder zijn voor insectenbeten dan andere.

Over muggen en andere stekende of bijtende insecten

Muggen, teken en andere stekende insecten zijn niet alleen beperkt tot exotische en warme plaatsen, maar zijn te vinden over de hele wereld.
Dus jezelf beschermen tegen muggen en andere stekende insecten is niet alleen in de tropen nodig.

In grote delen van Afrika, Latijns-Amerika en Azië, kunnen muggen dodelijke ziekten zoals malaria, knokkelkoorts en gele koorts overdragen.

Bron: World Health Organization

Ook thuis of op reis in Europa, kunnen muggen erg vervelend zijn en hun beten irritatie veroorzaken. In bosrijke gebieden of bij meren heb je een grotere kans om gebeten te worden.
×Close search
Zoeken